
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Veľmi dobre známy koláčik...chutí hlavne počas horúcich dní a dobre vychladený...♠♠♠♠♠ Na cesto potrebujeme: 4 vajcia, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 100ml oleja, 100ml mlieka, 1 kypriaci prášok ♠♠♠♠♠ Krém: 1 l mlieka, 3 balíčky Zlatého klasu, 6 PL kryštálového cukru, 500 ml kyslej smotany ♠♠♠♠♠ okrem toho marhuľový alebo broskyňový džem, 1 broskyňový kompót, 2 balíčky čírej tortovej želatíny
POSTUP PŘÍPRAVY
Piškóta: žĺtky vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom, múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi primiešame olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, a nakoniec tuhý sneh....pečieme na 180 °C asi 15 minút, na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Necháme vychladnúť, natrieme lekvárom, krémom, poukladáme plátky broskýň a zalejeme tortovou želatínou.
♠♠♠♠♠
Broskyne si scedíme a šťavu zachytíme - použijeme ju na prípravu želé...
♠♠♠♠♠
Krém: z mlieka, kryštálového cukru a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť. Potom k pudingu vmiešame kyslú smotanu.
♠♠♠♠♠
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a pritom použijeme šťavu z broskýň.