Zeleninová omáčka...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento receptík vymyslela moja krstná a odkedy ho mám, je hitom mojej rodinky spomedzi zeleninových jedál. Je vhodná na cestoviny, s čerstvým chlebíkom alebo iným pečivkom, nateplo, nastudeno.... Potrebujeme: 2 mladé cukety, 3-4 strúčiky cesnaku, 3-4 ks paradajok /ja si ich zvyknem olúpať, ale nemusia byť/ alebo 1/2 plechovky lúpaných paradajok, 1 syr v črievku, štipka soli, trochu oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej si rozpálime, cesnak si olúpeme a nakrájame na plátky, jemne osmažíme na oleji - opatrne aby sa nepripálil, ale len pustil "vôňu". Medzitým si umyjeme cuketu, kto chce ten aj olúpe, ja si ju nechávam aj so šupkou, prekrojíme po dĺžke na 1/4 a nakrájame na plátky. Šupneme ju k cesnaku, mierne posolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a necháme podusiť za občasného miešania na miernom ohni cca 15 minút. Nie je potrebné podlievať vodou - cuketa aj paradajky si šťavu pustia, ale ak by sa nám zdalo, že sa zmes prichytáva o dno, tak trošku vody prilejeme...Keď je cuketa mäkká pridáme syr, dobre vymiešame a zložíme zo sporáka...