Žemľové knedle kysnuté (5 porcií) z pekárne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:)
Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút.
V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút.
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky.

všetko pekne do nádoby...cesto je dosť riedke, ale nebojte sa
pridáme žemličky
po vykysnutí vytvarujeme knedle
varíme alebo naparujeme
vyšli mi 3 menšie knedle