
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:)
Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút.
V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút.
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky.
![]() |
všetko pekne do nádoby...cesto je dosť riedke, ale nebojte sa |
![]() |
pridáme žemličky |
![]() |
po vykysnutí vytvarujeme knedle |
![]() |
varíme alebo naparujeme |
![]() |
vyšli mi 3 menšie knedle |