Hummus a autíčko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pol hrnčeka suchého cíceru 100 ml vody 0,5 dcl olivového oleja pol lyžičky soli, trochu citrónovej šťavy strúčikom prelisovaného cesnaku dvomi lyžicami pasty zo sezamových jadierok – Tahini.

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobíme si cícerovú nátierku – Hummus. Naši predkovia cícer dobre poznali, u nás sa nazýval slovenec alebo baranie hlavy.
Je bohatý na vápnik, železo, a je preto veľmi vhodná pre deti. Cícer má vysoký obsah vlákniny a hneď po sóji najvyšší obsah vitamínu A.

Takto si to spravíš:
Pol hrnčeka suchého cíceru namočíš na noc do vody, aby nabobtnal. Ráno vodu vymeníš a uvaríš 20 minút. Scedený a vychladnutý cícer rozmixuješ s 100 ml vody, 0,5 dcl olivového oleja, pol lyžičky soli, trochu citrónovej šťavy, strúčikom prelisovaného cesnaku a dvomi lyžicami pasty zo sezamových jadierok – Tahini.
Sezam obsahuje veľmi veľa vápnika – budeme dobre rásť!

Hummus mám rada s pečivom, na chlebíku, len tak, namáčam si doňho slané keksíky.

Pre teba som urobila veselé chlebíky so zeleninou a naklíčeným obilím, hráškom a cícerom.

Ďalšie obrázky na inšpiráciu ako chlebíky ozdobiť