Guľky z mletého mäsa v paradajkách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Guľky: mleté bravčové mäso, rasca, koriander, chilli, oregano, rozmarín, soľ, vajce, strúhanka
Omáčka: Čerstvé paradajky alebo 500g lúpaných paradajok v konzerve, vegeta, bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na guľky dobre spracujeme a rukami namočenými v studenej vode tvarujeme guľky, ktoré poopekáme z každej strany na olivovom oleji a poukladáme ich do zapekacej misky.
Omáčka - na troche olivového oleja opražíme cibuľku a cesnak, pridáme paradajky, ochutíme vegetou a podusíme 15 minút. Ak použijeme čerstvé paradajky, nakrájame ich na štvrťky a postrúhame na strúhadle tak, aby nám šupka zostala (nemusíme ich potom zvlášť spariť a šúpať). Na záver pridáme pokrájanú čerstvú bazalku. Omáčkou zalejeme guľky, môžeme pridať plátky mozzarelly a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Podávame s cestovinou.

Po upečení...