Rýchla a jednoduchá mliečna šampiňónová polievka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Šampiňóny (najlepšie čerstvé nie z konzervy), zemiaky, cibuľa, soľ, korenie, vegeta, hríbový bujón, oregano, mlieko, smotana na varenie a solamyl (alebo hladká múka na zahustenie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji opražíme cibulku, nakrájané šampiňóny, zemiaky nakrájané na menšie kocky, osolíme, okoreníme, dáme oregano, zalejeme vodou aby boli suroviny zaliate (potom budeme dolievať mlieko tak netreba veľa vody) a hodíme tam jeden hríbový bujón. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké. Keď sú už zemiaky uvarené tak prilejeme mlieko (množstvo podľa toho koľko polievky chcete mať) a povaríme. Smotanu zmiešame so solamylom a vlejeme do polievky, za stáleho miešania privedieme do varu a vypneme. Polievku dochutíme podľa potreby vegetou. Podávame s čerstvým chlebíkom. Veľmi jednoduchý a rýchly recept