Pšenové dukáty s jarným šalátom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 šálky pšena, 1 šálka vriacej vody, medvedí cesnak, 1 mladá cibuľka, olej, 2 vajcia, 3 PL kukuričného škrobu, NA ŠALÁT - reďkovky, mladá cibuľka, púpavové listy, olej olivový, umeocot alebo šťava z citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia nevšedná úprava tejto výbornej obilniny.

Pšeno dáme na sitko a premyjeme vlažnou vodou, kým netečia voda číra. Necháme na sitku odkvapkať. Na trošku oleja si osmažíme nasekanú cibuľku, pridáme pšeno, premiešame a zalejeme vriacou vodou, osolíme.
Necháme dusiť bez miešania 15 minút, potom vypneme a necháme postáť.
Do pšena pridáme nasekaný cesnak - asi za hrsť, podľa chuti - vajcia a škrob. Premiešame, masa sa nesmie rozpadať.
Formujeme malé fašírky, mne ich vyšlo 12 ks.
Na trošku oleja ich z oboch strán opečime.
Podávame so šalátom.