Pšenové dukáty s jarným šalátom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 šálky pšena, 1 šálka vriacej vody, medvedí cesnak, 1 mladá cibuľka, olej, 2 vajcia, 3 PL kukuričného škrobu, NA ŠALÁT - reďkovky, mladá cibuľka, púpavové listy, olej olivový, umeocot alebo šťava z citróna
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalšia nevšedná úprava tejto výbornej obilniny.
 |
Pšeno dáme na sitko a premyjeme vlažnou vodou, kým netečia voda číra. Necháme na sitku odkvapkať. Na trošku oleja si osmažíme nasekanú cibuľku, pridáme pšeno, premiešame a zalejeme vriacou vodou, osolíme. |
 |
Necháme dusiť bez miešania 15 minút, potom vypneme a necháme postáť. |
 |
Do pšena pridáme nasekaný cesnak - asi za hrsť, podľa chuti - vajcia a škrob. Premiešame, masa sa nesmie rozpadať. |
 |
Formujeme malé fašírky, mne ich vyšlo 12 ks. |
 |
Na trošku oleja ich z oboch strán opečime. |
 |
Podávame so šalátom. |