Krehle kysnute rozteky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g múka polohrubá 42g droždie čerstvé 2ks žĺtok 2PL cukor práškový 250ml mlieko 1/2 balíčka prášok do pečiva 2dl olej štipka soľ Plnka: tvaroh vajce vanilkový cukor škoricový cukor hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

500g múka polohrubá
42g droždie čerstvé
2ks žĺtok
2PL cukor práškový
250ml mlieko
1/2 balíčka prášok do pečiva
2dl olej
štipka soľ

Plnka:
tvaroh
vajce
vanilkový cukor
škoricový cukor
hrozienka

Preosiatu múku, rozdrobené droždie, žĺtky, práškový cukor, mlieko, prášok do pečiva, olej a štipku soli dáme do misy a vypracujeme cesto.Miesime ho približne 15-20 min.Rozdelíme ho na 8 dielov.Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku (tvaroh, vajce, vanilkový a škoricový cukor, hrozienka). Samozrejme plnku si môžeme pripraviť akúkoľvek - orechovú, makovú, či lekvárovú.Každý diel rozvaľkáme natenko a rozrežeme ho na 8 trojuholníkov, na ktoré dávame trošku plnky.Diely skrútime a vyformujeme rožteky. Rozložíme ich na vymastený plech ďalej od seba (prípadne môžme použiť papier na pečenie). Potrieme ich rozšľahaným bielkom a necháme 10 minút podkysnúť.A upečieme pri teplote 180°C cca 10-15 minút (do ružova). Z tejto dávky mi vyšli 3 plechy. Kým dopečiete všetky rožteky, krásne nám zatiaľ všetky podkysnú.Upečené posypeme práškovým cukrom. Sú jedna báseň. Dobrú chuť!

http://dobruchut.aktuality.sk/recept/9399/fotorecept-vynikajuce-krehke-rozteky/