
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 3 väčšie postrúhané mrkvy, 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 4 vajcia, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ), 1 ČL práškovej škorice ( podľa chuti ), nasekané orechy, 2 ČL rumu, Plnka: 1 mascarpone ( môže byť namiesto mascarpone aj tvaroh ), 2 smotany, 1 citrón, práškový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. A to múku, škoricový prášok, prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ) a orechy. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, rumom a olejom, ktorý vylievame za stáleho miešania do cesta. Postupne do cesta pridávame múkovú prísadu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech Ja som dala na spodok papier na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 25- 30 minút. Mascarpone vymiešame so smotanami, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát cesta. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a orechmi, poprípade mandlami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Je šťavnatý a nie je tam vôbec cítiť veľmi mrkvu, čiže tento koláč môžete ponúknuť kľudne aj osobne, ktorá nemusí veľmi mrkvu :D
Oddnes sa stal mrkvový koláč medzi môj najobľúbenejší.
Dobrú chuť.
![]() |
...už na upečený korpus, ktorý sme si prekrojili natrieme polovicu mascarpone plnku |
![]() |
..priložíme druhú časť korpusu, ktorý sme potreli zvyšnou plnkou a takto vyzerá výsledok. |