
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 malá šálka pohánky, 1 viazanička červenej reďkovky, 1 mladá cibuľka, 2 PL kukurice, 20g slnečnicových jadierok, olivový olej, soľ, umeocot alebo šťava z citróna, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Pohánka nemusíme konzumovať len za tepla, dnes som vyskúšala urobiť z nej šalát a som ním nadšená.
Postup v obrázkoch...
![]() |
Na jednu šálku pohánky dávam 1 a 1/2 šálky vody, vtedy nebude rozvarená. Do tej mojej šálky sa zmestilo 150g pohánky. Do vriacej vody nasypem pohánku, pridám soľ a olej a varíme zakryté 3 minúty. Potom hrniec zakryjeme utierkou a necháme dôjsť. |
![]() |
Hotová pohánka. Kým vychladne, opražíme si na sucho semienka, pozor na pripálenie. |
![]() |
Do misky pridáme vychadnutú pohánku+na štvrťky nakrájané reďkovky+nasekanú cibuľku+kukuricu+slnečnicové semienka+petržlenovú vňať+trošku oleja a nakoniec dochutíme umeoctom alebo šťavou z citróna. Premiešame. |
![]() |
Môžeme ihneď podávať. Zeleninu môžeme striedať podľa ročných období, cez leto rajčiny, papriku, uhorku a podobne. Fantázii sa medze nekladú. Konečne som bola v piatok na trhu, nakúpila som zeleninu a takto to dopadlo. |