Bielo čierna torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia°° 100g práškového cukru°°°1 vanilínový cukor°°°75g hladkej múky°°°štípka soli°°°25g škrobovej múčky°°°2 PL kakaa°°°1 ČL prášku do pečiva°°°600g bielej čokolády°°°800ml šľahačkovej smotany°°°malinový /iný/ lekvár°°°3 stužovače šľahačky°°°tuk a múka do formy
POSTUP PŘÍPRAVY
Najprv si pripravíme čokoladovú smotanu, kde smotanu zohrejeme v hrnci, stiahneme z ohňa, nasypeme do nej na kúsky nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Takto pripravenú smotanu dáme na 4 hodinky do chladničky.
 |
Oddelíme si žĺtky od bielkov. V mise vyšľaháme práškový a vanilínový cukor spolu s bielkami a štípkou soli na tuhý sneh. |
 |
Po jednom zašľahávame žĺtky. |
 |
Múku, škrobovú múčku, kakao a PDP zmiešame a primiešame k vajičkovej zmesi. Premiešame. |
 |
Tortovú formu /priemer 26cm/ si vymastíme, vysypeme hrubou múkou, vlejeme do pripravenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút na 180-200°C. |
 |
Vychladnutý korpus 2x vodorovne prekrojíme. Spodnú časť korpusu si dáme znova do formy /najlepšie s odnimateľnou obručou/, na ktorú si natrieme malinový alebo iný lekvár - ja som mala jahodový. |
 |
Z vychladenej čokoládovej smotany si odoberieme 1/3, vsypeme do nej 1 bal.stužovadla, vyšľaháme dotuha a natrieme na plát a lekvár. |
 |
Takto pokračujeme stredným plátom, na ktorý som už lekvár nedala, natrieme ďalšou 1/3 čoko smotany vyšľahanej so stužovačom. Navrch položíme tretí plát korpusu, tortu potrieme zvyšnou čoko smotanou vyšľahanou s posledným - tretím stužovačom a dáme na cca 2 hodiny do chladničky. |
 |
Ozdobíme podľa ľubovôle :-). |
 |
... sladučká lakocinka ... :-)) |
 |
Recept mám z tejto super knihy so super koláčikmi :-)) |
 |
... |