Čokoládový perník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto-400g HL.múky,240g práškového cukru,2 vajíčka,2 PLkakao,1ČL sódy bikarbóny,3PLdžemu,1 kypriaci prášok do perníka,4dcl mlieka,2dcl oleja. Poleva-džem na potretie upečeného cesta,200g čokolády na varenie,120g stuženého tuku cera

POSTUP PŘÍPRAVY

recept som kedysi skúšala podľa relácie Bezservítky,veľmi si ho tam vychvaľovali,tak som sa rozhodla,že ho vyskúšam,u nás má veľký úspech,odporúčam je to mňamka :-)))
všetky ingrediencie na cesto vyšľaháme dohromady,ja si plech alebo pekáč vyložím papierom na pečenie,cesto vylejeme na papier a pečieme najskôr na 160°C 25 min ,potom teplotu zvýšime na 180°C a dopečieme ešte 15 min.Cesto necháme vychladnúť,natrieme džemom,aký máte,ja ich striedam,vo vodnom kúpeli si roztopíme ceru a čokoládu,roztopené to vylejeme na cesto a necháme stuhnúť.