Karamelové tofifee s orieškami-nepečená cukrovinka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml smotany na šľahanie, 125 g krup.cukru,30 g masla,100 g orieškov alebo mandlí,1 lyžica medu a čokoláda na zdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kto má rád karamelky tak si určite pochutí na tejto cukrovinke

Do hrnca vlejeme smotanu,pridáme cukor,maslo a med a začneme variť
Zatiaľ si nasucho opražíme liesk.orechy alebo mandle
Karamel v hrnci za stáleho miešania varíme kým nezačne tuhnúť-mne to trvalo cca 15 minút,ale pravidelne miešať som začala až tak po 4-5 minútach :-)
Na začiatku je karamel ozaj tekutý,ale nebojte sa,on začne tuhnúť. Dĺžka varenia záleží od toho akú konzistenciu chcete-ja to robím tak,že keď karamel tuhne tak spravím malinkú kôpku,ktorú nechám stuhnúť na balkóne-trvá to cca minútku a podľa toho vidím či ešte variť alebo nie. Keď je už karamel podľa našich predstáv tak pridáme oriešky alebo mandle
Plech si vyložte papierom na pečenie robte malinké kôpky-placky,čo sa podarí :-)
mne vyšlo z jednej dávky toľko karameliek-ale do zmesi som pridala ešte 2 PL skaramelizovaného salka
Po stuhnutí polejeme čokoládou,ozdobíme a môžeme naložiť ko košíčkov