Slaný zemiakový závin s udeným

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg zemiakov varný typ B, 500 g udeného mäsa, asi 500 g hladkej múky (Promix PK), soľ, mleté čierne korenie, 1 vajíčko
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept z českého webu. Ja robievam 1/3 -tinovej dávky. V prípade, že budete robiť z celej dávky, odporúčam cesto rozdeliť na 2 až 3 diely.
 |
Dáme si variť zemiaky do mäkka. Ošúpeme a na jemno nastrúhame. |
 |
Pridáme múku (múku pridávame postupne - podľa typu zemiakov - tak aby nám vzniklo hladké cesto) a soľ. |
 |
Vypracujeme si cesto. |
 |
Udené mäso si pomocou mixéra nasekáme na drobno. Môžete použiť aj mlynček, alebo na drobnúčko nakrájať. |
 |
Cesto na na tenko vyváľame. |
 |
Na cesto rozvrstvíme udené mäso a trochu okoreníme mletým čiernym korením. |
 |
Cesto pekne zavinieme, okraje zahneme do vnútra. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote cca 180 stupňov cca 30 minút. Podávame so zeleninkou. |