Medový kremeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 25 dkg hladkej múky (preosiať), 10 dkg p. cukru (preosiať), 1 PL medu, 1 žĺtok, 1 celé vajce, 1ČL sódy bicarbóny, 5 dkg margarínu, 1 PL rumu, 1-2 PL mlieka. PLNKA : 1 l mlieka, 3 žĺtky, 3 bal. zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 25 dkg kryšt. cukru, 20 dkg palmarínu a 1/2 masla. ŠĽAHAČKA: 3 šľahačky v prášku, 3 stužovače, 1 kyslú smotanu na záver.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si uvaríme plnku. Z 1 litra mlieka odoberieme asi 1 dcl, pridáme 3 žĺtky, rozmixujeme el. nožom, pridáme 3 balíčky zlatého klasu, vanilku a cukor a za stáleho miešania privedieme do varu, na slabom ohni dobre rozmiešame. Zamiesime cesto, upečieme dva pláty na papieri na rub plechu (pečieme na 200°C). Vychladnuté odlepíme od papiera. Spodný plát prevrátime rubom nahor. Do vychladnutej kaše vmiešame 20 dkg palmarínu a 1/2 masla. Natrieme na spodný plát (trochu plnky necháme na vrchný plát pod čokoládovú polevu). Na to dáme vyšľahané 3 šľahačky v prášku + 3 stužovače šľahačky. Nakoniec do nej vmiešame 1-2 kyslé smotany (prekryjú nám pachuť umelej šľahačky). Na to dáme druhý upečený plát a dáme stuhnúť do chladničky. Na vrch natrieme zvyšnú trochu plnky a polejeme čokoládovou polevou.