Roláda ktorá nepraská



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kokosová s pribináčikovým krémom a jahodami... posypaná kokosom

POSTUP PŘÍPRAVY

Doteraz, ked som robila roládu, všade bolo písané..... za horúca stočíme a po vychladnutí naplníme ....
trt bačkorin... vždy, ked som ju vychladnutú odtáčala, bola prelomená !!! A toto je taký recept, čo sa nezatáča za tepla, ale nechá sa vychladnúť taká rovná.
Vyšľahať 6 bielkov, štipku soli... pridávať potom 14 dkg jemného kryštálového cukru. Ked je vyšľahané, pridáme 6 žĺtkov a jemne 8 dkg hladkej múky. Natrieme na plech vystlaný papierom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °a pečieme 7 - 10 minút. Vˇždy použijeme hladkú múku !!! A NEPEČIEME dlhšie ako 10 minút !!!!!
Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, pripravíme si plnku podľa svojej chuti, natrieme, zrolujeme, obtrieme plnkou ešte povrchu, prizdobíme a DOBRÚ CHUT !!!!!!
Pribináčik plnku robím zo šľahačky, Olé kokosové, poch.smotana a jemnučký tvaroh. Ked dávam rastlinnú šľahačku, nedávam stužovač, ten pridám iba v tom prípade, že použijem normálnu 33 °- tnú šľahačku.
Cukor dávam asi 2 pol.lyžice. Výborné to je s mrazeným ovocím z Lidlu. !!!!!!