Fajnový cisársky trhanec - rodinný recept

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pre 4 osoby: 7 dl mlieka, 5 dl krupica hrubá, 6 lyžíc kr. cukru, 4 vajcia, pr. cukor na posypanie, jahodový alebo iný lekvár, mandľové lupienky
POSTUP PŘÍPRAVY
Na prípravu potrebujete málo času, ale počas miešania, ktoré trvá okolo 6 minút, precvičíte bicepsy :-). Môžete ho ku koncu posypať aj v r/ume namočenými hrozienkami, preliať kompótom uvareným z čerstvého ovocia, zahusteným čerešňovým kompótom a posypať praženými orieškami alebo hocičím, čo máte radi....
 |
2-3 hodinky pred servírovaním si do teplého osladeného mlieka vsypeme krupicu hrubú, ktorú necháme napučať. ( toto nemám nafotené) Asi 10 minút pred plánovaným papkaním si žĺtka dáme do zmesi a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. |
 |
Všetko spolu opatrne zmiešame. |
 |
Existuje viac možností na prípravu trhancov. Môj je pripravovaný vo woku, ktorý vymažem olejom aj po bokoch, počkám, až je olej horúci. |
 |
Vlejem doň masu a začnem miešať tak, aby sa drevená vareška vždy dotýkala spodku, aby mi tam neostal ani kúsok obhorený! |
 |
Po 6 minútach intenzívneho posilňovania nechávam trhanec v takýchto kúskoch odstavený. Dá sa trhať aj na menšie kusy, bude ale o štipku suchší. My ho máme radi takto :-). |
 |
Mali sme ho s jahodovým lekvárom, posypaný práškovým cukrom a nasucho opraženými mandľovými lupienkami. Každému chutilo :-), no nič nám neostalo na večeru :-(. A môžem zas vymýšľať..... |