Fajnový cisársky trhanec - rodinný recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby: 7 dl mlieka, 5 dl krupica hrubá, 6 lyžíc kr. cukru, 4 vajcia, pr. cukor na posypanie, jahodový alebo iný lekvár, mandľové lupienky

POSTUP PŘÍPRAVY

Na prípravu potrebujete málo času, ale počas miešania, ktoré trvá okolo 6 minút, precvičíte bicepsy :-). Môžete ho ku koncu posypať aj v r/ume namočenými hrozienkami, preliať kompótom uvareným z čerstvého ovocia, zahusteným čerešňovým kompótom a posypať praženými orieškami alebo hocičím, čo máte radi....

2-3 hodinky pred servírovaním si do teplého osladeného mlieka vsypeme krupicu hrubú, ktorú necháme napučať. ( toto nemám nafotené)
Asi 10 minút pred plánovaným papkaním si žĺtka dáme do zmesi a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Všetko spolu opatrne zmiešame.
Existuje viac možností na prípravu trhancov. Môj je pripravovaný vo woku, ktorý vymažem olejom aj po bokoch, počkám, až je olej horúci.
Vlejem doň masu a začnem miešať tak, aby sa drevená vareška vždy dotýkala spodku, aby mi tam neostal ani kúsok obhorený!
Po 6 minútach intenzívneho posilňovania nechávam trhanec v takýchto kúskoch odstavený. Dá sa trhať aj na menšie kusy, bude ale o štipku suchší. My ho máme radi takto :-).
Mali sme ho s jahodovým lekvárom, posypaný práškovým cukrom a nasucho opraženými mandľovými lupienkami. Každému chutilo :-), no nič nám neostalo na večeru :-(. A môžem zas vymýšľať.....