Piškotové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO :30 dkg hl. múky,18 dkg palmarín,10 dkg pr. cukor,1 PDP, 1 celé vajce,1 PL kakao. PLNKA : pol litra mlieka, 1 PL Zlaty klas,3 PL lyžice hrubej múky, punčová esencia, 20 dkg maslo, 20 dkg pr. cukor. Piškoty,čokoláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie určené na cesto poriadne spolu zhnetieme a rozdelíme na 2 častí.Rozvaľkamé a ja si to podoberiem pečiacim papierom a dáme na opačnu stranu pekáča piecť.po upečení krásne s papierom stiahneme dolu .cesto po vychladnutí ostane tvrdé.
Pokiaľ nám cesto vychladne urobíme si plnku a to tak , že si najprv vymiešame maslo s cukrom.Potom si z mlieka klasu ,muky uvaríme kašicku pridáme podľa chuti esenciu a obe zmesy spolu vymiešame.
Nakoniec si zmiešame mlieko ,cukor podľa chuti a esenciu do čoho budeme mačať piškoty
A ešte chcem upozorniť, že tento koláčik je najlepšie upiec aspoň 4 až 5 dni pred papaním,lebo cesto musí pekne zmäknuť.A potom sa rozplýva v ustach.

tak tu su upečené 2 platy cesta
a tu mám v jednej miske vymiešané maslo s cukrom, a v druhej uvarenu kašičku.a tieto dve hmoty spolu zmiešame
zmiešame si mlieko ,cukor a esenciu
na spodný plat cesta si natrieme polovicu plnky
na to poukladáme piškoty namačené v mlieku
zase natrieme druhu polovicu plnky
priložime druhy plát cesta ,ja som to trocha potom zaťažila a dala do chladničky
až na druhý deň som poliala čokoládou
a tu sme ho konečne po 5 dňoch začali konzumovať.