Brownies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 200g kryšt. cukru, 200g masla, 160g nutely, 85g kakaa, 140g hrozienok, 95g mandlí, 95g lieskových orieškov, 180g hl. múky, štipka soli Poleva: 250ml šľahačky, 250g čokolády (aspoň 55%), 100g masla, 100ml veľmi silnej kávy, 2 plátky želatíny

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptík je od J. Žideka, našla som ho na vareche. Trošku som upravila niektoré množstvá, lebo pol kila cukru do cesta sa mi zdalo až príliš...koláčik je trošku nákladný, ale príprava je jednoduchá a výsledok fantastický - oblížete si všetky prsty :)

Vymiešame bielka s cukrom do hustej peny, pridáme žĺtka a premiešame. Pridáme roztopené maslo a mäkkú nutelu (dnes som improvizovala, pretože som nemala doma nutelu - použila som 100g rozpustenej čokolády). Pridáme hrozienka a oriešky (môžeme aj vynechať. ja som teraz vynechala oriešky, aby mohla ochutnať aj švagrinká, alergická na oriešky :)). Nakoniec pridáme kakao, múku a štipku soli. a kľudne môžete aj trošku rumu :). Vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180° 25-30 minút. Medzitým si pripravíme polevu - do hrnca si dáme čokoládu, maslo a šľahačku a povaríme, prilejeme kávu (ja som v troške vychladenej kávy rozmiešala 2 KL práškovej želatíny, plátkovú som nemala...), vylejeme na záver do hrnca, chvíľku povaríme, vyšľaháme a ešte teplé nalejeme na korpus a necháme cez noc vychladiť. Krájame horúcim nožom. Dobrú chuť :)