Veľkonočný baranček

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

baranček: 4 vajcia 200 g kryštálového cukru 200 g polohrubej múky 4 PL teplej vody 3/4 ČL prášku do pečiva tuk a hrubú múku na vymastenie a vysypanie formy, __ poleva: 200 g preosiateho práškového cukru 2 bielky 1 PL vody 1 PL citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

baranček
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žľtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme teplú vodu a hmotu jemne zapracujeme do snehu. Zľahka vmiešame aj múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Cesto vylejeme do pripravenej formy barančeka. Prvých desať minút pečieme v dobre vyhriatej rúre, potom zmiernime teplotu a dopečieme dozlatista.

poleva
Všetko spolu vymiešame do zhustnutia. Polevou postupne ozdobujeme barančeka tak, že vytvárame drobné vlnky. Ja to robím vidličkou.