Jemný perníkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 celé vajcia 300 g kr. cukru 8-10 p.L. oleja 400 g hl. múky 400 ml mlieka 4 p.L. slivkového lekváru 1 perníkový pr. do pečiva 3 p.L. Kakaa 1 c. L. sódy b. štipka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom do jemného krému.
Pridáme olej, vlažné mlieko, múku preosiatu cez sito spolu s pr. do peciva, kakaom a s.bik., a nakoniec lekvár a dobre premiešame kým sa nam nespoja všetky ingrediencie.
Na vymastený a vysypaný plech rovnomerne rozlejeme hmotu a pečieme na 170 °C.
Po vychladnutí potrieme ľubovolným džemom, na kontrast najlepšie kyslejšim.

(Pre lepšiu vôňu pridať do cesta škoricu a klinčeky, prípadne zázvor)