Medvedie Labky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto:250 g polohrubej múky ,125 g masla alebo Hery ,125 g práškového cukru,125 g kokosovej múčky ,1vajce,1 balíček Vanilínového cukru,1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva,štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie,1 balíček Polevy tmavej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpeli.