Medvedie labky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 250 g polohrubej múky 125 g masla alebo Hery 125 g práškového cukru 125 g kokosovej múčky 1vejce 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie 1 balíček Polevy tmavej Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) formičky na medvedie labky

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava:
Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpe