babkine Vianocne vanilkove rozteky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 gramov masla, 120 gramov mlete orechy, 80 gramov praskovy cukor, 250 gramov hladka muka, praskovy a vanilkovy cukor (3) na obalenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto rozteky nam robievala babka kazde Vianoce,ked sme k nej chodili, potom ked sme uz vyrastli, nam ich posielala balikom..babka je uz velmi starucke a nevladze piect, tak si rozky robim sama, ale na vianoce u nas nechybaju :-) Sice este nie su, ale moj drahy ma sprdol, ze furt som len pri pocitaci anic mu uz ani neupeciem ...tak som rychlo spravila aspon toto, je to nenarocne a docela rychle :-))) a mala som aj tak dost casu travit pri PC :-)))
Tak sup na obrazkovy postup,,,

Vsetky suroviny dame do misky..ja som si to poctivo povazila vsetko....
vypracujeme cesto...cesto sa nesmie trusit, vtedy je hotove- toto trosku trva, kym sa vam to vsetko spolu spracuje pekne.. ale da sa to, nebojte!!!
po 15 minutach ho vyberieme, rozdelime na styri casti, ktore na pomucnenej doske rozsulame a tvarujeme rozky.
ukladame ich na suchy pekac ... ponahlala som sa aby mi nieco na mMB neutieklo :-) tak nie su az take pravidelne ale ono to pecenim sa aj tak strati... :-) trosku sa roztiahnu, netreba ich davat prilis natesno.. kym sa budu piect, zmiesami si 3 vanilkove cukre s praskovym na obalovanie.
pecieme ich dozlatista a hned este horuce ich rychlo obalujeme v praskovom cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom, ja davam tri balicky vanilkoveho a zmiesam s praskovym, nabali sa na to dost vela... tieto moje su sice trosku "zlatistejsie" :-) ale nevadilo nam ;-)
a toto je vysledok- toto je mnozstvo z jedneho plechu, z tolkeho cesta, ako je v tomto recepte mi vysli plechy akurat dva. Teda raz tolko ako je na obrazku... dobru chut prajeme ;-)