*♥*Kokosové buchtičky s úžasným kokosovým krémom*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto - 400 g polohrubej múky, 50 ml oleja, 200 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 20 g droždia, 2 PL kryšt. cukru, trocha soli, *****Zálievka - 400 ml mlieka, 100 g masla (orientačné množstvo), 6 kopcovitých PL kokosu (aj viac, ktor má rád), *****Posýpka - 80 g práškového cukru, 1 bal.vanil.cukru, *****Kokosový krém - 1 plechovka kokosového mlieka, 80 g práškového cukru, 2 PL kukuričného škrobu, 50 g masla a 50 ml rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Prísady na cesto spracujeme v DP, kto nemá, tak si pripraví kvások z teplého mlieka, droždia a cukru, vleje ho do preosiatej múky a všetko zamieša. Potom pridá vajco, olej a soľ (asi 1/4 čL) všetko treba dobre vymiesiť a dať vykysnúť na teplé miesto.
2) Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho a vytvarujeme valce.
3) Valčeky pokrájame na kúsky a ukladáme do pekáča alebo formy s PNP a prikryté necháme ešte kysnúť.
4) Kým buchtičky podrastú, čo je asi 30 minút, pripravíme si zálievku - mlieko zohrejeme a pridáme doň maslo a pripravíme si zmes na posypanie buchtičiek - zmiešame cukry a kokos. Taktiež zapneme rúru na 200°C.
5) Na nakysnuté buchtičky nalejeme časť zálievky a počkáme chvíľu, prípadne zatrasieme pekáčom. Mlieka dolejeme toľko, aby buchtičky v ňom plávali, resp. aby boli ponorené asi do 4/5. ( Množstvo mliečnej zálievky je preto len orientačné, závisí od naplnenia pekáča buchtičkami). Takže ak treba, dolejeme zase časť zálievky. Ja som to robila asi na trikrát.
6) Po celom povrchu buchtičky zasypeme cukrovo-kokosovou zmesou.
7) Pekáč dáme do rúry a pečieme na 200°C asi 20 minút, potom teplotu treba znížiť na 180°C a dopiecť, kým sa vsaje všetko mlieko a povrch buchtičiek bude chrumkavý - cca 30 minút. ( Ale pozor! Vieme, že každá rúra je iná, ja som mala buchtičky takmer hotové po tých prvých 20 minútach, potom som ich nechala už len 5 minút pri tej 180tke. Ale celú dobu bežal v rúre ventilátor, takže asi to urýchlil).
8) Kým sa buchtičky pečú, pripravíme krém - v troche studeného mlieka rozmiešame škrob, zvyšné mlieko nalejeme do rajnice, vsypeme doň cukor a keď skoro vrie, vlejeme rozmiešaný škrob. Poriadne miešame, znížime teplotu a povaríme chvíľu, (ja som vliala aj mlieko, ktoré mi ostalo zo zálievky buchtičiek)... pár minútiek. Odstavíme, pridáme maslo a riadne rozmiešame. Nakoniec pridáme aj rum ( pre deti vynecháme ). Krém nemá byť taký hustý ako puding, má byť o dosť tekutejší.
9) Do taniera dáme primeranú dávku krému a doň naložíme buchtičky. Je to fantasticá dobrota!!! :-)

Vykysnuté cesto ( toto je len z polovičnej dávky )
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho a vytvarujeme valce.
Valčeky pokrájame na kúsky a ukladáme do pekáča alebo formy s PNP a prikryté necháme ešte kysnúť.
Buchtičky podrastú - asi 30 minút
Zatiaľ si pripravíme zálievku - mlieko zohrejeme a pridáme doň maslo a pripravíme si zmes na posypanie buchtičiek - zmiešame cukry a kokos. Taktiež zapneme rúru na 200°C.
Na nakysnuté buchtičky nalejeme časť zálievky a počkáme chvíľu, prípadne zatrasieme pekáčom. Mlieka dolejeme toľko, aby buchtičky v ňom plávali, resp. aby boli ponorené asi do 4/5. ( Množstvo mliečnej zálievky je preto len orientačné, závisí od naplnenia pekáča buchtičkami). Takže ak treba, dolejeme zase časť zálievky. Ja som to robila asi na trikrát.
Po celom povrchu buchtičky zasypeme cukrovo-kokosovou zmesou.
Pekáč dáme do rúry a pečieme na 200°C asi 20 minút, potom teplotu treba znížiť na 180°C a dopiecť, kým sa vsaje všetko mlieko a povrch buchtičiek bude chrumkavý - cca 30 minút. ( Ale pozor! Vieme, že každá rúra je iná, ja som mala buchtičky takmer hotové po tých prvých 20 minútach, potom som ich nechala už len 5 minút pri tej 180tke. Ale celú dobu bežal v rúre ventilátor, takže asi to urýchlil).
Stále som nazerala, ako to s nimi vyzerá a nasávala som skvelú arómu :-)
Keď to vyzerá takto, tak ešte nie sú :-) aj keď vás to láka ich vybrať...
Až keď mlieko vsiaklo do buchtičiek a ani na spodku plechu nie je tekutina.... zvrchu krásne zlatavohnedé s úžasnou chrumkavou krustičkou
krém - v troche studeného mlieka rozmiešame škrob, zvyšné mlieko nalejeme do rajnice, vsypeme doň cukor a keď skoro vrie, vlejeme rozmiešaný škrob. Poriadne miešame, znížime teplotu a povaríme chvíľu, (ja som vliala aj mlieko, ktoré mi ostalo zo zálievky buchtičiek)... pár minútiek.
Odstavíme, pridáme maslo a riadne rozmiešame. Nakoniec pridáme aj rum ( pre deti vynecháme ). Krém nemá byť taký hustý ako puding, má byť o dosť tekutejší.
Do taniera dáme primeranú dávku krému a doň naložíme buchtičky. Je to fantasticá dobrota!!! :-)