
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
sliepka * koreňová zelenina * cibuľa * strúčik cesnaku * paradajka * kúsok zelenej papriky * soľ * celé korenie * voda * .....niťovky *
POSTUP PŘÍPRAVY
Slepačia polievka pomáha pri chrípke a nachladnutí. Naše babičky ju nosili aj ženám po pôrode, aby nabrali silu. Muži nedajú dopustiť na slepačí vývar, ako záchranu po opici. :-)
![]() |
1. Do veľkého hrnca, do studenej vody dáme variť sliepku, ktorú sme očistili a nakrájali na menšie kúsky. Medzitým si načistíme všetku zeleninu. Pridáme aj zelenú vňať. Všetko varíme na najmenšom plameni niekoľko hodín. |
![]() |
2. Keď je mäso mäkké, tak polievku scedíme. |
![]() |
3. Zeleninu si nakrájame a mäso oberieme. Niťovky si pripravíme podľa návodu na obale. |
![]() |
4. Naberieme vývar, vložíme niťovky, zeleninu, mäso a posypeme petržlenovou vňaťkou. |