zapekaný peceň (alebo pečený ježko, ako hovoria moje deti)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 peceň chleba vcelku, tvrdý syr nakrájaný na plátky, šunka, saláma, jarná cibuľa, príp. to, čo máme radi - vynikajúco sa hodí aj plátková oravská slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchý :-)

peceň chleba (nám stačí polkilový, veľkosť závisí od počtu stravníkov - aj množstvo ostatných surovín) narežeme zúbkovaným nožom zhora skoro až ku spodnej kôrke - lepší je chlieb z predchádzajúceho dňa, ktorý už nemá takú tvrdú kôrku.
pripravíme si ostatné ingrediencie, ktoré plánujeme použiť - tu je vzorka z nich, v skutočnosti som použila šunky aj syra oveľa viac, nech nejeme čistý chlieb (napr. syr som mala goudu 400 g a veru som ho spotrebovala všetok)
...a povkladáme ich podľa svojho uváženia do narezaných medzierok. surovinami nešetríme, hlavne syra treba dať veľa, a čo najhlbšie, nech spodok chleba nie je suchý
chlieb položíme na suchý plech a pečieme, kým nie je syr rozpustený a šunka so salámkou nemajú pekné zapečené okraje
u nás to bola večera pre štyroch, ktorá sa zjedla na posedenie do poslednej omrvinky. syr sa krásne ťahal a chlebík bol chrumkavý až na spodnú kôrku, v striedke bolo fantasticky cítiť arómu šunky a salámy. u nás má toto v kategórii nie celkom najzdravších jedál päť hviezdičiek z piatich :-)