Čokoládovo rumové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme dve piškóty: ♠♠♠♠♠ na jednu: 5 vajec, 200g kryštálového cukru, 150g polohrubej múky, 150g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 2 PL kakaa, 1dcl vody, 1 dcl oleja ♠♠♠♠♠ na druhú 5 vajec, 200g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 2 PL kakaa ♠♠♠♠♠ Žĺtky oddelíme, bielky vyšľaháme dotuha, múky zmiešame spolu s kakaom a kypriacim práškom /pri druhej zmiešame múku len s kakaom/, žĺtky vyšľaháme s cukrom dobiela, pridáme vodu a olej a premiešame /pri druhej piškóte tento krok vynecháme. Upečieme každú zvlášť na papieri na pečenie na 180 °C asi 20 minút, necháme vychladnúť. prvú piškótu natrieme malinovým džemom.

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: Druhá vychladnutá piškóta, ktorú rozmixujeme, 150g varovej rozpustenej čokolády, 100g práškového cukru, 200g masla /Hery/, 1 dcl umu, za hrsť hrozienok namočených v horúcej vode


♠♠♠♠♠


Rozmixovanú piškótu zalejeme umom a rozpustenou čokoládou, prišľaháme maslo /Heru/ a práškový cukor, hrozienka zlejeme a vmiešame varechou do pripravenej masy, natrieme na prvú piškótu potretú malinovým džemom. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.Môžeme podávať ozdobené šľahačkou.


♠♠♠♠♠


Čokoládová poleva: 150g varovej čokolády rozpustiť nad parou a potom vmiešať 6 PL oleja, spolu dobre vymiešať a naliať na koláčik.