
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:250g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 100g masla, 2 žĺtky, 1 prášok do pečiva\r\nPlnka: 500 g tvarou ( stačí aj 250g.podľa chuti), 100 ml mlieka ( podľa hustoty tvarohu ), 1 vanilkový cukor na posypanie ovocia, 1 vanilkový puding ( prášok ), lesné ovocie, čokoláda na varenie, papier na pečenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky prísady na cesto spojíme a vytvoríme si z nej drobenku. Rozdelím si ho na 2 polovičky. Pripravíme si papier na pečenie, ktorý potrieme maslom a múkou. Na neho rozotrieme 1 polovičku. Postupne rozotrieme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili v miske. Tvaroh sme zmiešali s vanilkovým pudingovympráškom, postupne sme prilievali mlieko ( podľa hustoty ) aby nebolo príliš husté a dalo sa ľahko rozotrieť na cesto. Na rozotretú plnku sme pridali lesné ovocie, čím viac tým lepšie a posypali vanilkovým cukrom. Z bielkov , ktoré nám ostali sme vyšľahali sneh a potreli na ovocie. Nakoniec sme vrch posypali 2 časťou cesta a to tak, že sme ho drobili. \r\n Cesto sme dali už iba do trúby na 200°C a 30min. piecť. Nakoniec sme ho ešte poliali čokoládou na pečenie.\r\nDobrúú chuť :)
![]() |
ovocie už posypané na tvarohovej plnke |
![]() |
vyšľahaný sneh potretý na ovocí |
![]() |
už upečený koláč |
![]() |
môžme podávať |