Šošovica s klobásou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 250 g zelenej/červenej šošovice, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, malý kúsok zelera, cca 1 l zelenivového vývaru, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 nožičky klobások, chilli podľa chute, rozmarín, bobkový list, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Inšpirácia z relácie "S italem v kuchyni".
 |
Zeler, mrkvu a cibuľu si nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. Neskôr pridáme rozmarín, bobkový list a opäť orestujeme. |
 |
Pridáme lyžicu paradajkového pretlaku a chvíľu povaríme. |
 |
Pridáme šošovicu (keď použijeme červenú trochu viac sa rozvarí, zelená ostane krásne celá) a vývar ale len toľko, aby šošovica bola zaliata cca 1 cm nad povrchom. Varíme do mäkka, podľa potreby môžeme vývar ešte doliať). |
 |
Pred dokončením pridáme chilli podľa chuti. |
 |
Keď je šošovica mäkka pridáme nakrájanú klobásku, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a chcíľu povaríme. Hotovo |
 |
Takto to vyzerá s červenou šošovicou. |