Chilli polievka s mäsovými guličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mletého bravčového mäsa, 800 ml vývaru, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 140 g sterilizovanej kukurice, 150 - 200g mrazených fazuľových luskov, 1 plechovka sterilizovaných paradajok, chilli papričky podľa chute, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Popis v obrázkovom postupe.

Mleté mäso zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, premiešame a vytvarujeme malé guličky. Vložíme ich do olejom vymazanej jenskej misy a dáme na 10 minút do vyhriatej rúry (220 stupňov).
Takto vyzerajú po 10 minútach v rúre.
Cibuľu nakrájame na pol koliečka a cesnak na plátky.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, po chvíli pridáme cesnak a opečieme.
Pridáme mäsové guličky a orestujeme cca 3 min.
Pridáme rajčiny, kukuricu, marazené fazuľové lusky, chilli, vývar a polievku varíme cca 15 min. Polievočku podávame s chlebíkom.