Chilli polievka s mäsovými guličkami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g mletého bravčového mäsa, 800 ml vývaru, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 140 g sterilizovanej kukurice, 150 - 200g mrazených fazuľových luskov, 1 plechovka sterilizovaných paradajok, chilli papričky podľa chute, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Popis v obrázkovom postupe.
|
Mleté mäso zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, premiešame a vytvarujeme malé guličky. Vložíme ich do olejom vymazanej jenskej misy a dáme na 10 minút do vyhriatej rúry (220 stupňov). |
|
Takto vyzerajú po 10 minútach v rúre. |
|
Cibuľu nakrájame na pol koliečka a cesnak na plátky. |
|
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, po chvíli pridáme cesnak a opečieme. |
|
Pridáme mäsové guličky a orestujeme cca 3 min. |
|
Pridáme rajčiny, kukuricu, marazené fazuľové lusky, chilli, vývar a polievku varíme cca 15 min. Polievočku podávame s chlebíkom. |