Krupicový trhanec

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3dl hrubej krupice, 0,5l mlieka, 1 vajce, 0,5 dl oleja, štipka soli, 2-3 hrste krištálového cukru,hrozienka za hrsť, malinový syrup.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mlieka namočíme krupicu na 1 hodinu, pridáme surové vajce a štipku soli, dobre premiešame. V menšom pekáči dobre zohrejeme olej v rúre, vlejeme krupicu, pečieme asi pol hodiny pri 180 stupňoch, aby bolo trochu opečené,aj v prostriedku, nožom potrháme, aby aj zo spodu nebolo prilepené, pridáme krištálový cukor, pečieme 10-15 minút, potom pridáme hrozienka, ešte 5 minút pečieme. Sú tam hrudky, trochu pripečené. Dáme si na tanier a polejeme syrupom, môžeme papať, dobrú chuť.