*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s
mliekom a môžeme posypať obľúbenými semienkami alebo soľou podľa chuti (ale nie je to vyslovene nutné)
7) Bagety dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ich 15 minút, potom znížime teplotu na 170°C a ešte
chvíľu dopekáme ( u mňa 7 minút so zapnutým len spodným ohrevom)
Inšpirovala ma cathleen na toprecepty.cz http://www.toprecepty.cz/recept/32606

pripravené na kysnutie
po vybratí z rúry....
. chrumkavé ako z reklamy :-) a vnútri páperové
Dnešná mňamková večera... šunku som varila včera večer. Táto je z takého malého kúska, ktorý sa mi nezmestil do šunkovaru, tak som ju varila len tak vo fresh fólii a mikroténovom sakli. Túto malú som obalila v mletej paprike.
tu je druhá, varená v šunkovare ...