
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 250g hladkej múky, 15g kakaa, 1/2 ČL soli, 110 g masla, 300g kryštálového cukru, 3 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 240 ml cmaru, 1 ČL octu, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 bal. potravinárskeho červeného farbiva ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ľubovolný krém: vanilkový, tvarohový, pribináčik a pod. - hlavne "biely"
POSTUP PŘÍPRAVY
1., múku, kakao a soľ zmiešame
♥♥♥
2., maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajcia a znova šľaháme
♥♥♥
3., cmar zmiešame s potravinárskou farbou
♥♥♥
4., k maslovej zmesi primiešame striedavo cmar a sypké suroviny
♥♥♥
5., v šálke zmiešame ocot a sódu bikarbónu, hneď vlejeme do cesta a premiešame
♥♥♥
6., pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 175 °C asi 20 - 25 minút