
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mrkva 5-6 kusov, cibuľa, vegeta, soľ, bujón, mlieko, hladká múka
POSTUP PŘÍPRAVY
Na malom množstve oleji orestujeme cibuľku a mrkvu. Pridáme vodu a necháme variť. Keď už je mrkva celkom mäkká, rozmixujeme ju. Mlieko (cca. 2 dcl.) a jednu lyžicu hladkej múky rozmiešať do hladka a pridáme do polievky. Necháme ešte trošku povariť. Môže sa namiesto mlieka pridať aj smotana na varenie.
![]() |
Orestujeme cibuľu |
![]() |
Pridáme nakrájanú mrkvu |
![]() |
Ak je už mrkva mäkká, rozmixujeme ju a pridáme buď smotanu, alebo mlieko s troškou múky |
![]() |
Ozdobíme kyslou, alebo sladkou smotanou, petŕžlenovou vňaťou a podávame |