Krémová polievka z Medvedieho cesnaku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Medvedí cesnak (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky, nech ho mám po ruke celý rok), 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme tri poriadne hrste Medvedieho cesnaku (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky nech ho mám po ruke celý rok =o)), chvíľu podusíme, potom na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme a soľou. Dobrú chuť.