
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g kuracích pŕs, 100 g plátkového syra, 100 g šunky, (podľa chuti nakrájané varené vajíčko alebo kúsok broskyne), soľ, čierne korenie, olej, alobal.
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept je rýchly, preto je potrebné si najprv dať zohrievať trúbu na 250 °C.
Kuracie prsia nakrojíme na dve polky (v prípade ak ich prekrojíte úplne nevešajte hlavu, v alobale aj tak syr nevytečie).
Jednotlivé nakrojené kuracie prsia si vyklepeme, okoreníme a nasolíme (pozor na soľ - šunka a syr zvyknú byť samé o sebe slané).
Pripravíme si alobal asi vo veľkosti 25 x 25 cm a ten potrieme troškou oleja, aby sa nám mäso neprilepilo k alobalu, keď sa bude piecť v trúbe.
Na vymastený alobal vložíme 1 kurací rezeň. Naplníme šunkou, syrom (poprípade vajíčko/ broskyňa), priložíme vrchný diel mäsa a dobre zabalíme do alobalu, aby nám neunikla šťava von ( - balíme ako šunku u mäsiara záhybmi alobalu nahor). Čím pevnejšie bude mäso zabalené tým menej syra utečie von.
Jednotlivé prsia zabalené v alobale položíme na suchý plech a pečieme v rozohriatej trúbe na 225°C cca 20 - 25 min.
Mäso netreba ničím podliať, pustí vlastnú šťavu.
V prípade ak sa Vám zdá mäso veľmi biele, zlejte šťavu z alobalu a dajte ho zapiecť ešte na 3 minúty do rúry. (Moja rúra má funkciu horného grilovania s ventilátorom). POZOR kuracie prsia sa rýchlo vysušia, preto netreba priveľmi špekulovať.
Dobrú chuť