Mramorové čokoládové muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky hladkej múky (1 hrnček - 250 ml), 1 lyžica kypriaceho prášku, 1/8 lyžičky soli, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 veľké vajíčka, 1 hrnček mlieka, 6 lyžíc slnečnicového oleja alebo rozpusteného masla, 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkového cukru), 2 lyžice kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vymastíme plech na pečenie alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami.
2. Do veľkej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ, primiešame cukor (aj vanilkový, ak nemáme vanilkový extrakt)
3. V druhej miske zľahka vymiešame vajíčka, pridáme mlieko, olej a vanilkový extrakt. V strede suchých surovín spravíme jamku, do ktorej vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale ručne varechou a cesto zbytočne nemiešame.
4. Cesto rozdelíme do dvoch misiek, do jednej dáme kakao a poriadne premiešame.
5. Cesto vkladáme striedavo do jamiek svetlé, tmavé, svetlé, tmavé tak do 2/3 košíčkov.
6. Pečieme v rúre cca 20 minút, po dopečení, necháme ešte vo forme chladnúť aspoň 5 minút. Podávame teplé, alebo ich preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť ♥