Ovocná torta s krémom z Mascarpone alebo Ricotty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus srdce: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody****
Korpus okrúhly priemer cca 26 cm :7 vajec , 150g cukru 170g polohrubej múky, 3/4 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody****Plnka: Zavárané ovocie (pri srdci som použila maliny a kiwi, pri okrúhlej marhule), piškóty-stačí malý balík 120g, 250g Mascarpone alebo Ricotty, 1 smotanu na šľahanie, 2 stužovače, biely jogurt cca 300g, 2 vanilkové cukre a práškový cukor na dochutenie****ozdoba: penové JOJO cukríky, citrón, práškový cukor + červené potr.farbivo... na trávu zelené a žlté potr. farbivo , prípadne kokos a ešte som zabudla na podlhovasté piškóty. Pri srdci 2 x 10 ks a pri okrúhlej 3 x 10 ks

POSTUP PŘÍPRAVY

Ahojte žienky, dúfam, že ma nezbombardujete , keďže táto torta už tu je. Lenže robila som ju z inej plnky podľa seba, takže mi prepáčte:o))) že sa budete kukať na takú tortičku aká už tu bola prezentovaná. Poprosili ma o jej postup maminy. Ď.L
Ivke ďakujem za inšpiráciu a do komentára vložím link pre tie, ktoré nevedeli túto tortičku nájsť.

Takže ideme na to , keďže mám nafotený len postup pri menšej torte zo srdcovej formy, tak obrázky budú také ,ale rovnako som postupovala aj pri kruhovej.
Korpusy: korpus pečiem na cca 175 st. C asi 30 minút. skúšam vždy špáradlom.
Z bielok vyšľahám tuhý sneh. Žltka vymiešam s cukrom do penista, potom postupne pridávam vodu, keď je cukor rozpustený, tak pridávam sypké (múku, pr.do pečiva, príp. kakao,orechy) a miešam na striedačku s 1/2 bielkov. Druhú polovicu opatrne zamiešam do cesta, aby sa nadýchalo a dám piecť.
... v jednej nádobe si vyšľaháme smotanu s dvoma stužovačmi a v druhej vymiešame jogurty, cukor a ricottu alebo mascarpone. Ricotta išla na menšiu tortu, Mascarpone som použila pri kruhovej ...
Napokon zmiešame všetko spolu a je to hotovo...
...pri menšej torte /srdcovej/ som do zmesi smotany a ricotty dala asi 1/2 balíčka želatíny pripravenej podľa návodu, lebo táto zmes bola redšia.Avšak želatínu som dala napučať max.tak do deci vody. Ak budete používať mascarpone, tak vôbec želatínu netreba. Zmes bola dostatočne tuhá...
... tu som si nakrájala ovocie a nachystala šťavu z kompótu, do ktorej budeme máčať piškótky...
... no a teraz. ... Korpus po vychladnutí som rozkrojila cez polovicu.... Okrúhly taktiež, ale vrchný korpus pri pečení vystúpil, tak som ho trošku zrezala do rovna. Tento odrezok som pekne olúpala, lebo bol samozrejme od pečenia hnedý. Keď mi zostal už len pekný žltý odrezok, ten som rozmrvila do misky a použila na vrchnú "trávu". Alebo si jednoducho korpus rozrežte na 3 časti a jednu použite na trávu...
Takže spodný korpus som potrela časťou plnky a naukladala kiwi.
... na kiwi išla opäť plnka...
... na plnku piškótky namáčané v šťave a ovocie.... ja som dala do šťavy aj trochu griotky, nech to má grády...
... a opäť plnka...
... na plnku ide druhý korpus, ktorý uhladíme ako aj boky zvyšným krémom...
... a ideme na trávu... srdcovú formu ako vidíte som orezala do oválu a odrezky som mohla použiť na trávu, lenže... chlapi mi ich zjedli, tak som použila kokos... Do misky som si naliala troška vody a troška zeleného a žltého farbiva, a by sa mi páčila farba...
... prisypala som kokos a hotovo. Kokos som nechala troška obschnúť.. Tak isto som postupovala pri okrúhlej torte. Namrvený korpus som pierkom fŕkala touto farebnou vodou a rukou premiešavala, kým sa mi celá hmota pekne nezafarbila. Ešte som zabudla podotknúť, že pri okrúhlej torte bola namiesto vody použitá šťava z marhuľového kompótu, ktorú som zafarbila....
.. taže menšiu tortu som najprv zvrchu posypala farebným kokosom a až potom obložila piškótkami, pri väčšej som to robila naopak. Najprv dookola piškóty a potom farebná "tráva"...
... takto.... Piškótky treba obviazať stuhou, aby nepopadali... Tu som ich neskracovala, pri veľkej torte áno. Jednoducho sú odrezané z jedného konca na výšku torty.
... tu už je menšia torta ozdobená ozdôbkami z falošného marcipánu...
... a tu väčšia... tu som ozdôbky robila jednoducho z cukríkov JOJO, pretože z marcipánu by kvietky neboli také pekné biele ako z cukríkov....
Postup: cca 5 cukríkov som oddelila ružové od bielych a každé zvlášť dala do mikrovlnky s troškou cirtónovej šťavy roztopiť... potom som pridala trochu mandľovej arómy a cukru tak, aby hmota nebola príliš lepivá. Keď sa bude dať, tak ju vyvaľkajte na solamylom vysypanej doske a vykrajujte kvietky.... Kto chce, môže do roztopených ružových cukríkov ešte cvrknúť troška červeného farbiva... Ja som to tiež spravila, vidno aj na foto , že niektoré kvietky sú bledšie a niektoré tmavšie... Toť vsjo...
Ešte dodám, že kvietky na tácke sú z falošného marcipánu. Tam vidno farebný rozdie. Sú dožlta. Tie hore na torte, sú z cukríkov.