Domáci syr Lučina ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 veľké jogurty * 1 smotana na varenie * / stačí 250 ml / ....... soľ *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako si doma pripraviť chutnú smotanovú nátierku podobnú Lučine. Tu je postup. Prišlo mi e- mailom a hneď aj skúšam. Niektoré kamarátky už skúšali aj s kyslou smotanou a že výýýborné.....Niektoré dievčatá neochutili soľou a následne použili do dezertu. / TIRAMISU /

1. Pripravíme si suroviny. Ja som použila 3 veľké jogurty po / 375 g / a smotanu na varenie / tú som mala doma / , ale vraj môže byť aj kyslá . Dievčatá skúšali aj kyslou a vydarilo sa. :-)
2. Všetko zmiešame, v nádobe . Jogurty + smotanu + soľ podľa chuti . Je to dosť riedke. Keď budeme používať do dezertu - soľ nedávame.
3.Do sitka vložíme plátenko a podložíme nejakú nádobu, kde bude odtekať srvátka.
4. Opatrne prelejeme jogurty so smotanou a necháme 24 hodín odpočívať v chladničke. Vôbec som tomu neverila.
5. WAU.... Po 24 hodinách syr vyklopíme na tanier. Pekne drží tvar. V pozadí je srvátka tú môžeme použiť ako základ polievky, alebo vypiť - komu to chutí. / je to veľmi zdravé /
6.Natierame na pečivo. Chuť je smotanová a jemná. Hotovú nátierku môžete dochutiť cesnakom, alebo bylinkami.
7. Preložíme do nádoby s vrchnákom a odložíme do chladničky.
8. Na druhý deň som ju ochutila cesnakom, pridala strúhaný syr a posypala pažítkou. - Dobrotka.