Domáci syr Lučina ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 veľké jogurty * 1 smotana na varenie * / stačí 250 ml / ....... soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Ako si doma pripraviť chutnú smotanovú nátierku podobnú Lučine. Tu je postup. Prišlo mi e- mailom a hneď aj skúšam. Niektoré kamarátky už skúšali aj s kyslou smotanou a že výýýborné.....Niektoré dievčatá neochutili soľou a následne použili do dezertu. / TIRAMISU /
 |
1. Pripravíme si suroviny. Ja som použila 3 veľké jogurty po / 375 g / a smotanu na varenie / tú som mala doma / , ale vraj môže byť aj kyslá . Dievčatá skúšali aj kyslou a vydarilo sa. :-) |
 |
2. Všetko zmiešame, v nádobe . Jogurty + smotanu + soľ podľa chuti . Je to dosť riedke. Keď budeme používať do dezertu - soľ nedávame. |
 |
3.Do sitka vložíme plátenko a podložíme nejakú nádobu, kde bude odtekať srvátka. |
 |
4. Opatrne prelejeme jogurty so smotanou a necháme 24 hodín odpočívať v chladničke. Vôbec som tomu neverila. |
 |
5. WAU.... Po 24 hodinách syr vyklopíme na tanier. Pekne drží tvar. V pozadí je srvátka tú môžeme použiť ako základ polievky, alebo vypiť - komu to chutí. / je to veľmi zdravé / |
 |
6.Natierame na pečivo. Chuť je smotanová a jemná. Hotovú nátierku môžete dochutiť cesnakom, alebo bylinkami. |
 |
7. Preložíme do nádoby s vrchnákom a odložíme do chladničky. |
 |
8. Na druhý deň som ju ochutila cesnakom, pridala strúhaný syr a posypala pažítkou. - Dobrotka. |