
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
neskutočne chrumkavý a lahodný koláčik od "evelyn1"... a znovu trošičku upravený mnou.
POSTUP PŘÍPRAVY
Potrebujeme 2 piškóty: na jednu - 110g polohrubej múky, 70g kryštálového cukru, 3 vajcia,1 ČL kypriaceho prášku, 1 PL kakaa ...bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom do peny, potom striedavo zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 8 minút. Necháme obe vychladnúť.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Bielkový plát: 7 bielkov, 250g práškového cukru, 250g nahrubo nasekaných orechov, 100g nakrájaných hrozienok...Bielka s cukrom šľaháme nad parou asi 15 minút, potom zľahka vmiešame orechy a hrozienka, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečeni a pečiem na 130°C, asi 45 minút...
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Kávový krém: 7 žĺtkov, 350g práškového cukru, 3 PL kávy /Nescy alebo turka, ale riadne silnej/,400g masla alebo HERY:..Žĺtka s cukrom šľaháme nad parou asi 30 minút, vmiešame kávu, a necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme s maslom alebo HEROU.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ZÁVER: Na jednu piškótu natrieme 1/2 krému, priložíme plát z bielkov /pomôžeme si papierom na ktorom sme ho piekli/, natrieme zvyšok krému a priložíme druhú piškótu. Vrch polejeme čokoládou a necháme dobre vychladiť.