Medový krémeš...trochu inak.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto robievam podľa "môjho" alebo skôr svokrinho receptíku: 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko...Pomocou valčeka na vaľkanie prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180-200 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút... Po vychladnutí sa na jeden plát nožom naznačíme, kadiaľ budem jednotlivé rezy krájať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Krém 1.,: 1 liter mlieka, 3 Zlaté klasy /alebo vanilkové pudingy/, 3 žĺtky spolu uvaríme dohusta a necháme vychladnúť. ♠♠♠ 200g masla /alebo Hery/ vyšľaháme so 150g práškového cukru, postupne všľaháme vychladnutý krém . Rozotrieme na spodný plát.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Na tento krém rozotrieme džem /najlepšie ríbezľový alebo malinový alebo černicový/ ktorý sme vymiešali s 2 PL umu.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Nakoniec si vyšľaháme 300ml smotany na šľahanie s 2 PL práškového cukru a 2 stužovačmi šľahačky, natrieme na džem a prikryjeme druhým medovým plátom /tým, kde sme si naznačili "krájanie"/. Jemne pritlačíme a necháme aspoň na noc v chlade zmäknúť. potom posypeme práškovým cukrom a po naznačených ryhách v medovom ceste pokrájame.