Karamelka rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fantastický koláčik, ktorého autorkou je keli62 a musím uznať je to majstrovské dielo...aj keď som si ho malilinko upravila.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na piškótu potrebujeme : 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, 1 PL vody, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠ bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom do peny, potom striedavo zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Orechový korpus: 8 bielkov, 100g zomletých orechov, 200g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 ČL kypriaceho prášku, 70 g polohrubej múky ♠♠♠ bielky vyšľaháme dotuha s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom, vmiešame zľahka orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom...
Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Krém: 8 žĺtkov, 12 PL práškového cukru, 1 uvarené SALCO, 500g masla /alebo HERY, prípadne 250g masla a 250g HERY/ ♠♠♠ vajcia s cukrom šľaháme nad parou asi 30 minút, potom vmiešame uvarené SALCO /varíme aspoň 2,5 hodiny ponorené do vody alebo si kúpime hotové karamelové SALCO/, nechám,e vychladnúť a nakoniec vyšľaháme s maslom /alebo Herou/\r\n\r\n\r\n\r\nokrem toho potrebujeme piškóty, uvarené kapučíno a džem /najlepšie ríbezľový alebo malinový/
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
ZÁVER: Na jeden vychladnutý orechový korpus natrieme džem, poukladáme 1 vrstvu piškót namočených v kapučíne, natrieme 1/4 krému, prikryjeme druhou piškótou a natrieme zvyšným krémom. Necháme dobre vychladiť a už si len tento "božský" koláčik vychutnávame...