Boršč ako ho robím ja

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mrkva,petržlen,kaleráb,zemiaky,biela kapusta,pretlak,soľ,olej,korenie,cvikla,mäso bravčove a/alebo hovädzie
POSTUP PŘÍPRAVY
u nás doma obľubená polivočka
 |
na cibuľku dáme mäsko bravčové alebo hovädzie alebo s urobíme obe.Ja som dala brav.stehno |
 |
mäsko |
 |
do hrnca nkrájame zeleninu ,cca. 1mrkva,1petrzlen,1kaleráb,1cvikla a zalajeme to olejom |
 |
Necháme variť kým nie je zeleninka polomäkka,potom nasypeme hladkú múku od oka,asi 1 plnú hrsť |
 |
s múkou |
 |
Dáme si osobitne do vody variť cviklu-asi dve stredné...Ja ich mám viac lebo potom ich zjem uvarené |
 |
Do mäska pridame soľ,mčk, kečup,horčicu,soj.a worchester.omáčku,zalejeme vodou a necháme variť |
 |
Do zeleniny s múkou dolejeme vodu a 1/2 pretlaku a 1ks bobkový list |
 |
ja dávam tento |
 |
ked je mäso akurát vlejeme ho celé aj so šťavou do polievky
Dolejeme druhú polovicu pretlaku |
 |
všetko pováríme do mäkka a pridáme nakrájané zemiaky |
 |
keď je cvikla mäkka,ošúpeme ju,nakrájame a dáme do polievky |
 |
chvíľku pred dovarením pridáme kapustu |
 |
nakonec dám 1KLvegety na dochutenie |
 |
A to je všetko, |
 |
Papáme s chlebíkom a kto má rád aj s kyslou smotanou,ktorú som ja zabudla kúpiť |