Boršč ako ho robím ja



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkva,petržlen,kaleráb,zemiaky,biela kapusta,pretlak,soľ,olej,korenie,cvikla,mäso bravčove a/alebo hovädzie

POSTUP PŘÍPRAVY

u nás doma obľubená polivočka

na cibuľku dáme mäsko bravčové alebo hovädzie alebo s urobíme obe.Ja som dala brav.stehno
mäsko
do hrnca nkrájame zeleninu ,cca. 1mrkva,1petrzlen,1kaleráb,1cvikla a zalajeme to olejom
Necháme variť kým nie je zeleninka polomäkka,potom nasypeme hladkú múku od oka,asi 1 plnú hrsť
s múkou
Dáme si osobitne do vody variť cviklu-asi dve stredné...Ja ich mám viac lebo potom ich zjem uvarené
Do mäska pridame soľ,mčk, kečup,horčicu,soj.a worchester.omáčku,zalejeme vodou a necháme variť
Do zeleniny s múkou dolejeme vodu a 1/2 pretlaku a 1ks bobkový list
ja dávam tento
ked je mäso akurát vlejeme ho celé aj so šťavou do polievky Dolejeme druhú polovicu pretlaku
všetko pováríme do mäkka a pridáme nakrájané zemiaky
keď je cvikla mäkka,ošúpeme ju,nakrájame a dáme do polievky
chvíľku pred dovarením pridáme kapustu
nakonec dám 1KLvegety na dochutenie
A to je všetko,
Papáme s chlebíkom a kto má rád aj s kyslou smotanou,ktorú som ja zabudla kúpiť