Boršč ako ho robím ja
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mrkva,petržlen,kaleráb,zemiaky,biela kapusta,pretlak,soľ,olej,korenie,cvikla,mäso bravčove a/alebo hovädzie
POSTUP PŘÍPRAVY
u nás doma obľubená polivočka
|
na cibuľku dáme mäsko bravčové alebo hovädzie alebo s urobíme obe.Ja som dala brav.stehno |
|
mäsko |
|
do hrnca nkrájame zeleninu ,cca. 1mrkva,1petrzlen,1kaleráb,1cvikla a zalajeme to olejom |
|
Necháme variť kým nie je zeleninka polomäkka,potom nasypeme hladkú múku od oka,asi 1 plnú hrsť |
|
s múkou |
|
Dáme si osobitne do vody variť cviklu-asi dve stredné...Ja ich mám viac lebo potom ich zjem uvarené |
|
Do mäska pridame soľ,mčk, kečup,horčicu,soj.a worchester.omáčku,zalejeme vodou a necháme variť |
|
Do zeleniny s múkou dolejeme vodu a 1/2 pretlaku a 1ks bobkový list |
|
ja dávam tento |
|
ked je mäso akurát vlejeme ho celé aj so šťavou do polievky
Dolejeme druhú polovicu pretlaku |
|
všetko pováríme do mäkka a pridáme nakrájané zemiaky |
|
keď je cvikla mäkka,ošúpeme ju,nakrájame a dáme do polievky |
|
chvíľku pred dovarením pridáme kapustu |
|
nakonec dám 1KLvegety na dochutenie |
|
A to je všetko, |
|
Papáme s chlebíkom a kto má rád aj s kyslou smotanou,ktorú som ja zabudla kúpiť |