Svieža a rýchla torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus rozrezaný na 2 časti, piškóty, 2 šľahačky, 2 malé ovocné jogurty, 1 stužovač šľah, 100g čokolády na varenie, ovocie alebo kompót, čokoláda na poliatie, džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si uvaríme parížsku šľahačku z 1 šlahačky a 100g čoko, necháme najlepšie cez noc vychladiť a vyšľaháme. Druhý krém: vyšlaháme spolu druhú šlahačku, 2 jogurty a stužovač. Korpus natrieme džemom, natrieme naň parížsku šlahačku, poukladáme piškoty namočené v šťave z kompotu alebo v riedkom džeme, na piškóty natrieme časť ovocného krému, poukladáme ovocie, zvyšnú časť krému a priložíme druhý korpus, ktorý sme zo spodnej časti natreli džemom. Necháme zaťažené v chlade aspoň 2 hodinky, polejeme čokoládou. Najlepšia je torta odležaná tých 24hodín, chute krásne prejdú.