BRUMÍKY - 36 kusov - kus vyjde 0,07 eur



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček = na toto množstvo som použila 3 dl hrnček! 1 hrnček kryštálového cukru 3 vajcia 1-2 vanilkové cukry 1/2 hrnčeka oleja 1/2 hrnčeka mlieka 2 hrnčeky polohrubej múky 1 prášok do pečiva štipka soli (1 ČL kakaa) 36 menších kúskov čokolády (alebo marmeláda, alebo karamelový puding)

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z internetu. Postup som si upravila. Mám v pláne ho ešte vylepšiť, potom dodatočne zverejním vylepšenia.
Dáme si do šľahača vyšľahať vajcia s cukrom + vanil. cukrami. Pridáme pomaly, postupne za stáleho šľahania olej. Zmes nalejeme do misy s múkou+ štipkou soli + práškom do pečiva. Vymiešame, pridáme mlieko.
Silikónové formy na brumíkov (dostať občas pri akcii v Lidli či na internete) pred prvým použitím mierne vymastíme roztopenou Herou. Pri ďalších to už asi nebude treba :-) robila som ich zatiaľ prvýkrát.
Kto chce, do polovice cesta si dá kakao. Veľmi som sa ponáhľala, tak som sa na babračku s ním vykašľala, ale inokedy to určite skúsim :-)
Plníme polotuhé cesto do formičiek - pozor, maximálne do 2/3, pri pečení sa nadvihnú ako muffins.
Uprostred (do bruška ) dáme podľa ľubovôle čokoládu, alebo karamelový puding, marmeládu, kúsok ovocia, ...
Pečenie je trochu ťažšie presne vysvetliť - každá rúra pečie inak !!! Je nutné si to individuálne odskúšať.
Ja som piekla vo vopred vyhriatej elektrickej rúre najprv prvú várku pri 180°C s fúkaním horúceho vzduchu 15 min, ale bolo to málo, lámali sa, na spodku boli síce upečené, nelepivé, ale bledé, hore akurát... Druhú som piekla pri 200°C s fúkaním horúceho vzduchu 17 minút a boli také ako na foto. Tak možno postačí 15 minút pri 200 s fúkaním, aby neboli zas tvrdé.
Vo forme ich treba nechať trošku vychladnúť, až potom vyklápať. Po vyklopení chvíľu necháme vychladnúť a prikryjeme utierkou, lebo veľmi rýchle schnú a potom sú tvrdšie. Skladujeme vychladnuté v plastovej nádobe.
Výborné sú ako lacná desiata do školy, či na detské oslavy, párty, ...
Na obrázku nie sú spálené, majú plné brušká čokoládky :-))
Poteší ma, ak mi napíšete, či sa Vám tiež vydarili...
Dobrú chuť!