Chlebový posúch ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g bielej múky * sušené droždie * 2 KL soli * 250 - 300 ml vody *..........rascu * klobásu *.....1 PL oleja * 3 PL mlieka *

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirácia z TV PAPRIKA. / Lorraine Pascale /

1. Do nádoby si dáme múku. Pridáme droždie,soľ a prilievame vodu. Vypracujeme bochník. Preložíme ho na dosku, ktorú sme posypali múkou. Hnetieme asi 10 minút. Cesto musí byť vláčne. / ak do cesta zaboríme prst a vráti sa späť, je cesto dobre vypracované. / Necháme asi 30 minút kysnúť.
2. Znova prehnetieme, pridáme rascu a na drobné kúsky nakrájanú klobásu. Vyvaľkáme do tvaru lista. Nožíkom vyrežeme žilky a na vrch zatlačíme klobásu. Preložíme na vymastený plech a necháme odpočívať ďalších 30 minút. Natrieme mliekom a šups do rúry. Pečieme na 200 * C asi 30 - 35 minút.....Do spodnej časti rúry dáme plech s vodou , aby sa posúch veľmi nevysušil.
3. Necháme vychladnúť. Najlepší je hneď po upečení. Z týchto surovín mi vyšli 2 ks. Dobrú chuť.